maanantai 29. syyskuuta 2014

Mausteinen kardemummalohi

Pipsa Hurmerinnan kirjasta tuttu kardemummalohi on saanut huomiota osakseen erittäin monessa ruokablogissa. Idea kardemumman ja lohen yhdistämisestä vaikutti mielenkiintoiselta, ja olin jo pitkään ajatellut kokeilla myös itse kyseistä makuparia. 

Koska kardemummalohi on varmasti kirjattu jo muutamaan blogiin ylös, päätin tehdä Pipsan alkuperäisestä reseptistä oman versioni. Sen maut kallistuvat enemmän itämaiseen keittiöön. 


Resepti sopii mielestäni hyvin syksyyn, jolloin tekee mieli syvempiä ja mausteisempia makuja. Lohen kanssa sopii hyvin yhteen haudutettu sipuli. 



Mausteinen kardemummalohi

4:lle

500g lohifilee

Mausteseos:
3/4 tl suolaa
1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1,5 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 rkl fariinisokeria
1,5 rkl oliiviöljyä 

Aseta lohifilee uuvivuokaan.
Sekoita mausteoksen ainesosat yhteen.
Hiero maustetahna lohen pintaan joka puolelle.
Kypsennä 150˚C  uunissa noin 20 minuutin ajan.


Haudutettu sipuli


2 sipulia
2 rkl oliiviöljyä
1/2 dl punaviiniä (tai 2 rkl punaviinietikkaa)
1 rkl sokeria
nokare voita
suolaa, mustapippuria

Viipaloi kuoritut sipulit ohuehkoiksi puolirenkaiksi. 

Kuullota sipuleita öljyssä noin 5 minuutin ajan.
Lisää sipuleiden joukkoon pannulle punaviini.
Nesteen haihduttua lisää joukkoon voi ja sokeri. Sekoita.
Kaada pannulle noin 1/2 dl vettä, ja laske lämpöä.
Anna hautua hyvin miedolla lämmöllä noin puolen tunnin ajan tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.
Lisää kypsennyksen aikana tarvittaessa vettä.

Kardemummalohen ja sipulin lisäkkeenä oli myös rapeat bataattiranskalaiset ja katkarapudippi, joiden reseptit kirjaan tänne seuraavalla kerralla.


Ida

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti