tiistai 30. syyskuuta 2014

Varmasti rapeat bataattiranskalaiset ja katkarapudippi

Viime postauksessa kerroin bataattiranskalaisten sopivan hyvin kardemummalohen kaveriksi. Niiden maut täydentävät mielestäni hyvin toisiaan. 

Tämä bataattiranskalaisten resepti poikkeaa aikaisimmista kokeilustani siten, että bataattitikkujen pintaan tulee maissitärkkelystä. Bataattiranskalaisissa usein haasteena on saada niihin rankalaisille ominainen rapeus. Maissitärkkelyksen avulla bataattiranskalaisista tuli erittäin rapeita, joten suosittelen kaikkia kokeilemaan tätä menetelmää!

Bataattiranskalaisten kanssa sopii mainiosti yhteen täyteläinen, mutta raikas katkarapudippi.

Bataattiranskalaiset
4:lle

2 isohkoa bataattia
5 rkl maissitärkkelystä
(oliivi)öljyä
suolaa, pippuria

Kuori bataatit ja pilko niistä sopivan kokoisia tikkuja.
Laita bataattitikut kulhoon, ja peitä ne kylmällä vedellä.
Anna niiden olla vedessä ainakin tunnin ajan.
Laita keskikoiseen muovipussiin 1-1,5 rkl maissitärkkelystä.
Kaada vesi pois kulhosta, ja lisää muovipussiin pieni erä bataattitikkuja.
Bataatteja ei tarvitse kuivata, vaan muutama ravistus riittää (varo kuitenkin, ettei pussiin pääse liikaa vettä!)
Kierrä pussin suu kiinni siten, että pussiin jää sisälle ilmaa, ja ravistele sitä niin että maissitärkkelystä levittyy jokaiseen bataattiin.
Levitä bataattitikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille.
Pirskottele päälle haluamasi määrä oliiviöljyä (mitä enemmän öjyä, sitä rapeampi lopputulos), ja lopuksi sekoita bataatteja vielä käsin, jotta öljyä on joka puolella.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Paista n. 200°C noin 20 minuuttia. 
Käännä tarvittaessa bataattitikut toisinpäin puolessa välin paistoa.


Jos haluat valmistaa bataattiranskalaiset rasvakeittimessä/öljyssä: 

Kypsennä maissitärkkelyksellä päällystettyjä bataatteja 175°C öljyssä noin 2-3 minuutin ajan. Älä laita kerralla liikaa, vaan kypsennä bataatit pienissä erissä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.


Katkarapudippi

150g ranskankermaa
1,5 dl majoneesia
100g katkarapuja
1 pieni punasipuli
1-2 rkl sitruunamehua
1 tl valkoviinietikkaa
suolaa, mustapippuria

Sekoita kulhossa tasaiseksi ranskankerma ja majoneesi.
Hienonna punasipuli pieneksi silpuksi ja lisää kulhoon.
Paloittele katkaravut pieniksi paloiksi ja lisää joukkoon.
Lisää sitruunan mehu ja valkoviinietikka ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Anna makujen tasaantua jääkaapissa ainakin puolen tunnin ajan. 

Ida

2 kommenttia:

  1. Juuri tuo bataattiranskalaisten vetelyys on aina ollut ongelma, siksi ohjeesi kuulostaa todella hyvältä. Kuvastasi jo näkee, että ranskalaiset ovat rapeita. Kokeilen varmasti :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen todellakin kokeilemaan! Bataattiranskalaiset on tosi hyviä, varsinkin rapeina ;)

    VastaaPoista